تحلیل تکنیکال نفت برنت
تحلیل عمیق چارت Brent
تحلیل مختصر:
تحلیل چارت ماهیانه نفت برنت

تصویر شماره 1: چارت ماهیانه
📊 بررسی روند بلند مدت برنت:
همانطوریکه در تصویر شماره 1 مشاهده می فرمایید، روند حرکتی صعودی نفت برنت از سال 2000 میلادی تا سال 2025 میلادی ( تا 30 مارس 2025 ) را نشان میدهد. همانطور که مشاهده می فرمایید، در فواصل زمانی، خط روند صعودی بلند مدت تشکیل شده است و در چند نوبت نیز قیمت به پایین این خط روند ریزش داشته است ولی مجددا به بالای خط روند وارد شده و در مجموع اجازه نداده است که روند صعودی بلند مدت نفت شکسته شده و تغییر جهت اساسی دهد.
در یک نوبت در اواخر سال 2020، قیمت با شکسته شدن خط روند صعودی، تا محدوده کف قیمتی سال 2000 میلادی نیز ریزش داشته ولی با نزدیک شدن به این ناحیه در 10 دلار، مجددا خیز صعودی برداشته و پس از ورود مجدد به بالای خط روند صعودی، توانسته به کانال 100 دلاری نیز وارد شود. این اتفاق در هنگامه آغاز جنگ میان کشور روسیه و کشور اکراین بوده است که پس از چندی، مجددا قیمت کاهش یافته است به طوریکه تا خط روند صعودی نیز اصلاح داشته و هم اکنون در ماه مارس 2025 مجددا به پایین خط روند وارد شده و حمایت خط روند صعودی، به مقاومتی دربرابر رشد قیمت تبدیل شده است و تا زمانی که قیمت نتواند به بالای خط روند نفوذ کند، نمی توانیم شاهد رشد قیمت در نفت برنت باشیم.
🔍 پیش بینی قیمت بر اساس چارت ماهیانه:
- 🔽 با توجه به اینکه قیمت در پایین ترندلاین قرار دارد و مطابق قوانین تکنیکال کلاسیک، پولبک به خط روند یا ترندلاین نیز داشته، انتظار داریم، شاهد افت قیمت نفت برنت باشیم.
- 🔽 این افت قیمت حداقل تا سطح حمایتی سقف مثلث( در تصویر شماره 1 ) یا محدوده قیمتی 50$ ادامه خواهد داشت و چنانچه شاهد رشد قیمت و تغییر جهت قیمت در این محدوده نباشیم حتی میتوان انتظار ورود به داخل مثلث و قیمتهای کمتر از 50 $ نیز داشته باشیم.
تحلیل چارت هفتگی

تصویر شماره 2 : تایم فریم هفتگی
📊 تحلیل برنت بر اساس چارت هفتگی:
- در چارت شماره 2 بخشی از روند نفت برنت از سال 2007 میلادی تا مارس 2025 را مشاهده می فرمایید. قیمت پس از خارج شدن از سقف مثلث نزولی، حرکتی سریع را تا 130$ داشته است. این محدوده، مطابق با فیبوناچی برابر با 1.618% فیبوناچی بوده است و قبل از آنکه با سقف قیمتی 148$ برخورد نماید، با ریزش قیمتی همراه شده است که مطابق چارت در محدوده 72.76$ قرار دارد.
- بر اساس اندیکاتور RSI: آر اس آی 45.51 است و در ناحیه پایینی اشباع، قرار دارد و به سمت مرکز آر اس آی ( 50 ) حرکت می کند. چنانچه بتواند به بالای ناحیه اشباع نفوذ کند، باید شاهد رشد قیمت در نفت برنت باشیم ولی تا زمانیکه در پایین ناحیه 50 اشباع قرار دارد، هنوز نمیتوان به تداوم رشد قیمت در چارت هفتگی امیدوار باشیم.
- 🔽 مطابق تصویر شماره 1 در چارت ماهیانه، قیمت در حال نزدیک شدن به سطح حمایتی سقف مثلث می باشد که در قیمتهای 50$ قرار دارد و در چارت هفتگی نیز همچنان انتظار داریم تا قیمت به این ناحیه حمایتی در محدوده 50 دلاری برخورد نماید.
تحلیل چارت روزانه

تصویر شماره 3 : تایم فریم روزانه
📊 تحلیل برنت بر اساس چارت روزانه:
- روند کلی : در چارت شماره 3 بخشی از روند نفت برنت را از نیمه سال 2021 تا 29 مارس 2025 مشاهده می فرمایید. مطابق چارت، بالاترین قیمت در سال 2022 در محدوده 139 دلاری قرار داشته و کف قیمت نیز در 63 دلار می باشد. آخرین قیمت در چارت نیز 72.76 دلار در 29 مارس 2025 میباشد. لذا مطابق چارت، خط روندی متمایل به صعودی داریم که سه بار شکسته شده. اولی در اواخر سال 2024 شکسته شده و مجددا با نزدیک شدن به ژانویه، وارد خط روند اصلی خود شده و آخری در فوریه 2025 شکسته شده که همینک، قیمت در پایین ترند لاین قرار دارد. ما در تصویر بعدی، بررسی دقیقترین در اینباره خواهیم داشت.
- پولبک به ترند لاین: اگر به تصویر دقت کنید، قیمت سه بار با شکست خط روند صعودی به پایین این ناحیه وارد شده و هنگامیکه قصد اجرای پولبک به خط روند داشته، وارد ترند لاین شده. یعنی هر دو بار پولبک ناموفق بوده و موجب تغییر جهت قیمت در راستای جهت اصلی ( روند صعودی ) شده است. اینبار نیز شاهد پولبک زدن به خط روند هستیم و دو اتفاق پیش روی قیمت خواهد بود که در تصویر بعدی به آن اشاره خواهیم داشت.
- 🔽 کانال نزولی : اگر به تصویر شماره 3 دقت کنید، کانالی نزولی را مشاهده خواهید کرد، که در روزهای اخیر، قیمت پس از برخورد به کف کانال، خیز مثبت برداشته و به سمت بالای کانال در حرکت است. لازم به ذکر است که میدلاین کانال ( مدین لاین یا خط وسط کانال ) در ناحیه خط روند اصلی قرار دارد که قیمت به این سمت در حرکت میباشد. لذا در روزهای پیش رو، باید شاهد روندی جدید در نفت برنت باشیم که در تصویر چهارم به آن خواهیم پرداخت
تحلیل کانال روزانه

تصویر شماره 4 : تایم فریم روزانه
📊 تحلیل برنت بر اساس کانال نزولی:
- کانال نزولی : همانطور که در تصویر شماره 3 و 4 مشاهده می فرمایید، قیمت در یک روند صعودی بلند مدت، درون کانالی نزولی قرار گرفته است و پس از برخورد به کف کانال، به سمت بالای کانال در حرکت است. ولی در این بین با خط روند صعودی و میدلاین کانال، همزمان برخورد خواهد داشت و دو سناریو پیش رو خواهیم داشت:
با توجه به اینکه دو نقطه مقاومتی همزمان جلوی رشد قیمت را خواهند گرفت، لذا ممکن است پس از برخورد قیمت به میدلاین و خط روند اصلی، شاهد ریزش قیمت باشیم. در دو نوبت قبلی، نیز همین رویداد را شاهد بودیم.
ولی چنانچه قیمت بتواند هر دو مقاومت را شکسته و به بالای خط روند صعودی ( همزمان به نیمه بالایی کانال ) وارد شود، میتوان انتظار روندی صعودی را داشت.
پیش بینی قیمت مطابق سناریو اول :
- 🔽 ریزش به پایین 65 دلار
پیش بینی قیمت مطابق سناریو دوم :
- 🔼 رشد قیمت تا 92 دلار
حمایت و مقاومت ها :
- 📈 حمایتها : ناحیه 70$ - ناحیه 68.30$
- 📉 مقاومتها : ناحیه 82.50$ - ناحیه 88$ - ناحیه 92$
تحلیل چارت 4 ساعته

تصویر شماره 5 : تایم فریم 4 ساعته
📊 تحلیل برنت بر اساس چارت 4 ساعته :
- در چارت شماره 5، قیمت پس از شکسته شدن کف مثلث، در حال اجرای پولبک می باشد که تا این لحظه موفق بوده است و پس از آنکه قیمت به کف مثلث شکسته شده برخورد نموده، به سمت پایین تغییر مسیر داده است. قیمت مطابق چارت در محدوده 72.54 دلاری قرار دارد.
- دو ناحیه حمایتی 70 دلاری و 68.30 دلاری، مهمترین نواحی حمایتی می باشند.
- 🔽 در تصویر شماره 5، قیمت را درون کانال نزولی خود مشاهده می کنیم که در محدوده 68.33 دلار با کف کانال برخورد داشته است. بر خلاف آنچه در تصویر مشاهدده می فرمایید، روند فعلی آنچنان پیچیده نیست. ما میدانیم که قیمت در یک روند بلند مدت صعودی قرار داشته که این خط روند شکسته شده است. همچنین در این بین، کانال میان مدتی نزولی نیز داشته ایم که قیمت در روزهای اخیر با کف این کانال برخورد داشته است. در تایم فریم 4 ساعته، مطابق تصویر شماره 5، قیمت درون مثلثی قرار داشته که از کف مثلث شکسته شده و پولبک نیز داشته است. حال چنانچه قیمت همچنان روند نزولی را در پیش بگیرد احتمال شکسته شدن سطح 68.30 دلار وجود دارد و قیمت تا 60 دلار ریزش خواهد داشت.
پیش بینی نهایی:
مطابق آنچه توضیح داده شد، دو سناریو یا اتفاق، پیش روی روند نفت برند قرار دارد که سناریوی دوم محتمل تر میباشد :
- قیمت به بالای خط روند بارگشته و در محدوده بین 70 $ الی 80 $ در نوسان باشد.
- ریزش قیمت، آغاز شود و این اصلاح یا ریزش قیمتی حداقل تا محدوده روانی 50 $ ادامه داشته باشد.
نقاط پیووت روزانه :
- نقاط حمایتی :
s1= 70.54$
s2= 68.91$
s3= 67.93$ - نقاط مقاومتی :
R1 = 73.15$
R2 = 74.13$
R3 = 75.76$
پایان تحلیل
تحلیلگر کوروش کاویانی
نویسنده آرتین هوشمند