توضیح : چنانچه وقت کافی ندارید یا تنها قصد مطالعه روند کنونی را دارید ، به انتهای مطلب رفته و تنها بخش نتیجه گیری را مطالعه بفرمایید .
در تصویر بالا روند صعودی در جفت ارز usdjpy را مشاهده می کنیم . این روند انتهای روندیست که در سال 2012 آغاز شده و از سال 2020 جریان یافته است . شما اگر یک شرکت بزرگ مالی با سرمایه و بودجه بالای دلاری داشتید و نه در سال 2012 ( که عاقلانه نبود ) بلکه در سال 2020 پوزیشن buy را در محدوده 103.000 باز می کردید و تا کنون نگهداری میشد ( مثاله ، سخت نگیرید ) سود سرشاری را از این پوزیشن بدست می آوردید به طوریکه موجب جهش بزرگ مالی در شرکت شما میشد . این خصوصیت جفت ارز usdjpy هست که باید بشناسیم . ما به عنوان تحلیلگر وظیفه داریم روندهای بلند مدت و کوتاه مدت را بررسی کنیم ولی به عنوان یک تریدر ، قبل از بررسی تکنیکالی ، باید جفت ارز مربوطه را به خوبی بشناسیم تا بتوانیم درست ترین تصمیم را در زمان ممکن اتخاذ کنیم . یکی از مهمترین خصوصیات این جفت ارز تداوم حرکتی می باشد . یعنی اگر روندی را در هر سو ، آغاز نماید حداقل تا یک دوره 3 الی 6 ساله ، در همان روند با زیگزاگهایی در روند کوتاه مدت ، حرکت می کند . با این توضیح مختصر ( شاید مفید ) میرویم به ادامه تحلیل در تصویر دوم ( در زیر )
در این تصویر ، روند طولانی مدت جفت ارز usdjpy را مشاهده می کنید که از سال 1986 میلادی تا کنون ادامه یافته است . روند کلی این جفت ارز از سال 1986 تا سال 2017 ، روندی نزولی با گذرانهای 3 الی 6 ساله ( خلاف روند ) بوده است که موجب ریزش قیمت از 264.000 به 75.000 شده .
در حال حاضر این جفت ارز در محدوده قیمتی 155.225 قرار دارد و بدین مفهوم است که از سال 2012 تا کنون شاهد رشد 100 درصدی در قیمت بوده ایم . مطابق چارتی که در بالا قرار دارد ، قیمت تا محدوده 113.000 بالا رفته و پس از برخورد با خط روند نزولی ، مجددا کمی ریزش داشته است ولی این ریزش پولبکی به خط روند میان مدت بوده و باید منتظر شروع موج شدید صعودی می شدیم که این اتفاق مطابق تصاویر بالا روی داده است . در تصویر مشاهده می کنید که منطقه ای را با نام ( منطقه تاثیر گذار ) نامگذاری کرده ام . این منطقه برای هر روندی بسیار مهم است . چارت جفت ارز usdjpy یکی از چارتهایی است که جهت کسب تجربه برای تحلیلگران ، اهمیت دارد . تحلیلگر باید تشخیص دهد که در مناطق تاثیر گذار چه رویکردی داشته باشد و چه تصمیماتی اتخاذ کند .
حال که درباره وضعیت کلی این جفت ارز آموختیم ، اکنون میرویم به دنباله تحلیل و حال ، این جفت ارز را بررسی می کنیم .
در تصویر سوم ( بالا ) روندی صعودی که از دسامبر 2020 شکل گرفته است را مشاهده می فرمایید . اگر به خط روند صعودی این نقطه دقت بفرمایید ، قیمت در تاریخ سپتامبر 2024 ( کمتر از 5 ماه قبل ) پس از ریزشی که در محدوده 162.000 داشته در محدوده 139.000 به این خط روند صعودی برخورد داشته است و پس از برخورد با خط روند بلند مدت صعودی ، با افزایش قیمت همراه بوده است به طوریکه قیمت تا 159.000 رشد شده ولی نتوانسته است مجدد به 162.000 برسد یا از آن عبور نماید و در حال حاضر نیز قیمت 155.160 را دارا می باشد . در تصویر ، همچنین خط روند صعودی میان مدت را نیز مشاهده میکنید . هنگامیکه قیمت در محدوده 139.000 با خط روند برخورد نموده ابتدا تا محدوده 156.000 رشد یافته و سپس با افت قیمت همراه شده ولی با برخورد به ( خط روند میان مدت ) در محدوده 149.000 حمایت شده و توانسته تا 159.000 رشد نماید . در حال حاضر ، قیمت مجددا شاهد حرکت به سمت خط روند میان مدت و بلند مدت میباشد . ابتدا خط روند میان مدت جلو راه قیمت قرار دارد که قبلا توانسته به خوبی موجب رشد قیمت شود ولی چنانچه توانایی حمایت و بازگردانی قیمت را نداشته باشد ، ناگزیر قیمت تا خط روند بلند مدت خود ، ریزش خواهد داشت .
در تصویر بعدی ، روند حال جاری را از نمای نزدیک و در تایم فریم 4 ساعته بررسی خواهیم کرد
همانطور که در این تصویر مشاهده می فرمایید ( تصویر چهارم - تصویر بالا ) چارت 4 ساعته جفت ارز usdjpy است که قیمت درون یک چنگال ( بلند مدت ) در حرکت می باشد . انتهای روند درون کانالی صعودی قرار دارد ولی به جهت شکستهایی که قبل از تشکیل کانال روی داده ، نمی توان خیلی به این کانال دلخوش و امیدوار بود . هر لحظه قیمت می تواند از کف کانال به پایین خارج شده و روند جدیدی را تشکیل دهد . در چنین صورتی ، قیمت پس از خروج از پایین کانال ، تا محدوده خطوط روند میان مدت و بلند مدت که در بالا توضیح دادم حرکت خواهد کرد . این حرکت به گونه ای است که چنانچه قیمت وارد ناحیه مهم و تاثیر گذار که در تصویر مشخص کردم ، شود ( محدوده 148.000 تا 139.000 ) هیچگونه پوزیشنی نباید باز کرد و فقط در دوره صبر فرو خواهد رفت و رفتار قیمت را به طور روزانه باید زیر نظر گرفت .
نتیجه گیری کلی رفتار کنونی قیمت : چنانچه قیمت وارد منطقه تاثیر گذار شود ، باید منتظر باشیم تا هر دو پوزیشن buy و sell را باز کنیم . بدین صورت که با خروج قیمت به پایین ناحیه مهم و تاثیر گذار ( زیر قیمت 139.000) میتوانیم پوزیشن sell را مطابق سرمایه خود باز کنیم و انتظار سود خوبی را داشته باشیم . در چنین حالتی قیمت تا محدوده 129.000 ریزش خواهد داشت . ولی چنانچه قیمت پس از ورود به ناحیه ، مجددا از سمت بالا خارج شود ، پوزیشن buy فعال می شود که تا محدوده 162 میتواند ادامه یابد و در هر دو حالت سود سرشاری را عاید ما کند .
حال در صورتیکه قیمت بدون اینکه وارد ناحیه تاثیرگذار شود ، با برخورد به حمایت ( 149.000 ) به سمت بالا حرکت نماید ، پوزیشن buy فعلا فعال نخواهد شد و باید صبر کرد و دید که چه واکنشی به کانال و چنگال خواهد داشت . لذا پوزیشن ما هنگامی میتواند فعال شود که قیمت وارد ( ناحیه مهم و تاثیر گذار ) شود ، در غیر اینصورت پوزیشن فعلی احتمالی که buy هست و باز میباشد ، همچنان فعال باقی می ماند .